Качеството - на един клик разстояние

Сократес е марка висококачествени бои и лакове, произведени в Чехия. Когато се свърза с нас, един от търговците на Сократес за България вече предлагаше бранда в свой онлайн магазин заедно с други марки лакове и бои. Въпреки че съществува търсене за подобен тип продукти в България, т.е. не е необходимо то да бъде създадено от нулата или провокирано, продажбите през стария магазин не бяха достатъчни. Решихме да следваме комплексна маркетингова стратегия и да направим отделен онлайн магазин, в който да представим само продуктите с марка Сократес, предлагани в България.

Внимателно планиране

Беше ни необходимо време, за да се запознаем с условията на пазара именно в тази негова ниша, да ги анализиме и да изградим стратегия за действие, за да извлечем максимума. Обсъдихме подробностите около продуктите и предлагането им и определихме кои са инструментите на дигиталния маркетинг, с които ще започнем популяризирането на онлайн магазина.

По-малкото е повече

Следвахме слогана на минимализма – "По-малкото е повече", за да създадем красив и функционален онлайн магазин за бои и лакове с марка Сократес. Продуктите, които се нуждаеха от адекватна презентация в дигиталното пространство, са осем. Точно така – всичко на всичко, осем кутии, кофи или баки, пълни с течни субстанции, които преобразяват дърво, метал или камък, мебели, стени, фасади, подове, огради, орнаменти, кошери, детски играчки и какво ли още не.

Стилен и изчистен уеб дизайн, който улеснява потребителя на сайта

Дизайнът на онлайн магазина е балансиран. От една страна, е красив - продуктите изпъкват на белия фон, заобиколени от графични елементи в преобладаващо синьо. От друга страна, визията е проста, посланието е конкретно, което прави действията на потребителите целенасочени.

Справяне с предизвикателствата

Оказа се, че характерът на предлагания продукт не предполага да предприемем стандартния ход, за да осигурим подходящи визуални материали, а именно организиране на фотосесия. Беше необходимо нещо различно, което надхвърля представянето на продукта чрез неговата опаковка с всички нейни дребни несъвършенства. Чрез по-разчупени пространствени композиции представихме кутиите в нова светлина.

Sokrates

Оптималните решения за популяризиране на бизнеса

Създадохме онлайн магазин, чрез който да популяризираме марката бои и лакове Сократес и да увеличим продажбите на конкретния търговец, който предлага тези продукти. Основните предимства на клиента ни са, че предлага боите на конкурентна цена, че през онлайн магазина те могат да бъдат поръчани от всяка точка на страната, а сайтът създава условията това да се случи бързо и лесно.

sokrates.bgGo to link
Видео маркетинг и фотография Project post

3D визуализации на кутии с бои

Когато условията го налагат и стандартните маркетингови решения не работят, намираме алтернатива - в случая на Сократес, заменихме снимките на кутии с бои с 3D визуализации.

Go to link
Уеб дизайн и разработка Project post

Изчистена визия и ясни послания

Без лутане, без объркване, без разсейване – всичко това в името на потребителя, който иска да получи онова, от което се нуждае. Следвахме слогана на минимализма – "По-малкото е повече", за да създадем красив и функционален онлайн магазин за бои и лакове с марка Сократес.

Go to link
Маркетинг стратегия Project post

Да покажеш предимствата си

Стратегията ни за дигитален маркетинг беше развита около едно ядро - предимствата на този търговец на боите Сократес пред останалите търговци. Конкурентна цена. Поръчка от всяка точка на страната. Лесна работа с онлайн магазина.

Go to link